Pompoensoep

Onze pompoenen zijn rijp! Tijd om te plukken en er gezonde, heerlijke pompoensoep van te maken. Dat doen we natuurlijk samen want cooking is family business. En tenslotte; wat is er nou gezelliger dan van je eigen oogst samen iets heerlijks op tafel te serveren?! Trouwens ook nog hartstikke gezond. Nou daar gaan we.

Ingrediënten voor 4 personen

1 grote bruine ui
2 oranje paprika’s ( ja hoor rood mag ook)
500 gram pompoen
250 gram wortels
2 teen knoflook
1 rode peper, of twee als je durft
1 liter water / bouillon
2 bouillonblokjes als je geen huisgemaakte bouillon hebt

En zo doe je dat

Het is echt ongelooflijk simpel en leuk. Snij alle ingrediënten in kleine blokjes. Laat de kinderen snijden, dan weten ze precies wat er in de soep zit, en geloof ons, ze zullen het allemaal heerlijk vinden. Ze hebben het dan ook zelf geplant, gegroeid en gemaakt.

Alles gesneden? Giet een goede scheut olijfolie in de pan en bak eerst de ui totdat die glazig is. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe, laat even bakken en giet dan als laatste het water in de pan. Breng het aan de kook en laat daarna rustig even pruttelen, een half uurtje ofzo.

Pompoensoep met een tintje

Maak je pompoensoep nog lekkerder door er een persoonlijk tintje aan toe te voegen.

  • Decoreer met pompoenpitten.
  • Kruiden uit eigen tuin.
  • Handig voor een kinderfeestje: Serveer in Artstone Josh cups, want Josh is waterdicht en vaatwasser proof. Echt!
  • Met noodles en koriander krijgt je soep een Aziatisch tintje.

Eet smakelijk!