Wij houden van zonnebloemen

De zomer is volop aan de gang en als je zonnebloemen gezaaid hebt, kun je de stengels iedere dag langer zien worden. En met een beetje geluk kun je snel een van je zonnebloemen zien openen, altijd een heerlijk moment. Een bloempot met zonnebloem is het stralende middelpunt van tuin en terras. Welke verschillende pot zonnebloemen bestaan er? En hoe hou je ze zo lang mogelijk mooi en gezond?

Sunsation sunflowers

De zonnebloemen van het merk Sunsation zijn sensationeel. Ze hebben meerdere bloemknoppen en ze zijn er in drie verschillende kleuren. Dit maakt de zonnebloemen ook zeer geschikt om het interieur persoonlijkheid te geven. De Sunsation Flame heeft een gaaf oranje randje in het bloemblad voor een zwoel Indian Summer gevoel. Sunsation Lemon is zacht geel, voor een rustig en romantisch pallet. Sunsation Yellow is het antwoord op de klassieke gele zonnebloem, maar dan dus met ontelbaar veel bloemen zodat je de hele zomer van je zonnebloem(en!) kan genieten.

Hoe verzorg je zonnebloemen?

Zonnebloemen zijn goede drinkers. Ze houden van een ruime en constante aanvoer van water. In de grond is dit meestal niet zo’n groot probleem, daar kunnen de wortels dieper in de grond op zoek naar vocht. Een zonnebloem die in een pot staat heeft deze optie helaas niet. Geef je potzonnebloem iedere dag water om te voorkomen dat ze gaat hangen. Heeft je pot onderin een drainagegat, dan kun je kiezen om een schotel met water onder de pot te plaatsen. Maar er is een betere oplossing.

Super zomertip

Alle Artstone potten hebben een drainagesysteem dat de wortels vrijhoudt van teveel water. Maar wist je dat het systeem ook als waterreservoir fungeert? Hoe handig. Het systeem is voor buiten en binnen. Bij buitengebruik haal je de plug aan de onderkant van de pot eruit, zodat teveel water onder de pot wegloopt. Dat hebben we zo ontworpen om koudere regenachtige perioden te overwinnen. Maar in de zomer kun je de plug juist terug drukken in de pot. Als je dan met zorg de zonnebloem een goede dosis water geeft, blijft er nog meer water achter in de aarde. Daar doe je de dorstige zonnebloem veel plezier mee.

© Copyright 2024 - Artstone Realisatie: Stimmt