Een duurzame tuinkas

Een duurzame tuinkas is de ultieme droom van vele tuiniers. Niet gek, want het vergroot de opbrengst van de moestuin enorm. Met een kas omzeil je de weersomstandigheden voor niet-winterharde rassen in de winter en kun je al vroeg in het voorjaar beginnen met opkweken. Bovendien is een kas warmer en de beste plek voor tere rassen. Richt je kas altijd zo mooi en duurzaam mogelijk in. Met Artstone kweekpotten ben je goed bezig voor jezelf en het milieu. Ze zijn de mooiste en meest verantwoorde keuze in je duurzame tuinkas.

Je kas inrichten

Richt je kas zo praktisch mogelijk in. Hou daarbij rekening met wat je gaat verbouwen. Tomaten en komkommers hebben de volle lengte van de kas nodig om tot volle groei te komen. Als jouw kas een tegelvloer heeft leg ze dan in groeizakken op de grond, direct achter het glas.

Zorg voor stellingen en een werkbankje aan tenminste een zijde van de kas. Een kas die je tegen de buitenmuur van je huis zet is om deze reden erg handig, je kunt je huis gebruiken om stellingen aan te bevestigen.

 

Een flexibele indeling

Hou bij de inrichting van de kas rekening met verschillende rassen en je eigen smaak. Welke groenten en fruit eten jullie het liefste? Deze rassen zul je het meeste verbouwen. En ook, welke planten blijven ook in de winter in de kas?

Zorg voor voldoende afstand tussen de planken. Een plant wordt groter als er meer ruimte is, en iedere plant ontwikkelt zich in z’n eigen tempo. Dat is de beste reden om ieder zaadje zijn eigen pot te geven. Kleine plantjes kun je vooraan zetten om de groei te stimuleren.

Een duurzame tuinkas betekent ook flexibel zijn. Door te werken met Artstone Claire bloempotten, ben je zo flexibel als een vis in het water en kun je ten alle tijde jouw indeling wijzigen.

Je eigen stijl kas

Maak van jouw kas je eigen paradijsje. Hou je van een Mediterraanse sfeer kies dan Artstone bloempotjes in de kleuren oak en terra. Dit heeft de look van terracotta zonder de nadelen. Terracotta breekt gemakkelijk en water verdampt er zeer snel in, dat is niet handig voor jonge planten en stekken.

Je kunt ook gaan voor een Boheemse look met Artstone potten in alle kleuren van de regenboog. Doordat je wel met eenzelfde design werkt, hou je dan toch een bepaalde eenheid. Je kas mag een feestje zijn maar een beetje overzicht is wel fijn.

Zwarte bloempotten geven het echte tuiniersgevoel af, net als normale zwarte kweekbakken. Behalve dan dat ze een stuk luxer ogen en de planten een stabiele basis geven, yes!

De beste keuze

Artstone Claire kweekbakken zijn altijd de beste keuze. Voor jou én voor de natuur, ach en dat is eigenlijk hetzelfde.

Zeker in combinatie met de speciale deksel kun je al vroeg in het jaar beginnen met het opkweken van je favorieten rassen. Ook als je geen kas hebt trouwens, dan zet je ze gezellig in de vensterbank. Al onze potten zijn geschikt voor buiten én binnen.

Bovendien zijn ze duurzamer dan plastic kweekbakjes want ze zijn gemaakt met gerecycled materiaal en ze gaan een leven lang mee. Tja en ze ogen en natuurlijk veel mooier! Als klapper op de vuurpijl hebben onze potten een drainagesysteem, zo hebben je stekjes altijd een buffer water.

© Copyright 2024 - Artstone Realisatie: Stimmt