Varen als kamerplant

Februari is de maand van de varen. Deze super gezonde plant zuivert de lucht en is altijd ultiem groen en rustgevend. Met hun weelderige bladerdek versieren ze iedere ruimte. Dat maakt heb gemakkelijk te stijlen in ieder soort interieur. Ze zorgen trouwens ook voor een betere luchtvochtigheid. Allemaal goede redenen om te kiezen voor een varen als kamerplant. Of als badkamerplant, keukenplant of item in de hal. Want een varen overleeft overal!

De familie varen

De bekendste varen is de gul groene krulvaren. Maar er zijn veel verschillende soorten varens, allemaal met hun eigen kleur en bladvorm. De groen blauwe zinkvaren is super stylish en past goed in een rustige omgeving met zachte kleuren. De Asparagus varen geeft je ruimte meer body met haar bossige veerachtige structuur. Ze maakt leuke jungle-achtige vertakkingen en groeit behoorlijk snel.

De hertshoorn varen is een bijzondere eyecatcher voor een gedurfde stijl, zeker als je haar ophangt! Nestvarens hebben de klassieke lichtgroene kleur die je van een varen gewend bent, met zachte lange bladeren als veren. De Nestvaren is de enige in haar soort met egale vlakke bladeren zonder openingen. De Venushaar is een volle varen met mooie rond blaadjes en toch onmiskenbaar een varen. De meest trendy varen is de White Rabbit Foot varen. Deze varen heeft wollige pootjes die sierlijk over de pot heen vallen. Bekijk in de slideshow hieronder welke varen het beste past bij jouw woonstijl.

Verzorgingstips

De varen als kamerplant is een easy care plant. De varens met stugger blad zijn nóg makkelijker in de verzorging omdat ze minder vocht verdampen. Bij uitstek geschikt om als hangvaren in te zetten zijn nestvaren en hertshoorn. Een varen houdt van lekker nattig, zoals in het moeras. Geef hem dus genoeg water. Maar kijk wel uit met overgieten, wees niet te enthousiast! Wil je zeker weten dat je varen genoeg water heeft en nooit teveel? Een Artstone bloempot heeft een drainagesysteem waardoor overtollig water in een reservoir terecht komt, waar de wortels van de plant bij kunnen. Hier zijn nog een paar top tips om jouw varen zo lang en gelukkig mogelijk te laten leven:

Varens houden van lichte ruimtes, maar niet van de volle zon.

Geef geen water in het hart van de plant, maar op de aarde.

De kluit moet altijd vochtig zijn.

Varens doen het ook goed op een plek met een hoge luchtvochtigheidsgraad. Zoek je een plant voor in de badkamer of keuken, kies dan een varen!

Een varen houdt ervan gesproeid te worden.

© Copyright 2024 - Artstone Realisatie: Stimmt