Interior trend 2020: Down Under

Artstone’s prio is vooral duurzaam en verantwoord te zijn, maar wij gaan ook wij mee met de trends. Dat is mede te danken aan ons tijdloze design, dat simpelweg te combineren valt met de meeste trends en stijlen. Ook dát is duurzaamheid! Dat demonstreren we graag aan de hand van onze Oak kleurige serie. Een kleur die bij ons al vele jaren succesvol is en dit jaar helemaal hot is. We presenteren deze kleur nu eens in een andere setting, gewoon omdat het kan. Welkom to Down Under!

Back to basic

Woontrend 2020 Down Under is geïnspireerd op de kleur van Ayers Rock in Australië. Ayers Rock of Uluru is een enorme rots formatie midden in het dorre centrum van Australië, een gebied dat zich kenmerkt door het terra-, of oak-kleurige zand. Deze woestijnachtige rots regio is one of a kind, en echt absoluut niet te vergelijken met enige andere plek op aarde. Het is eigendom van de Aboriginals, een inheems volk dat vasthoudt aan eigen tradities en natuurlijke leefwijze, in een land dat langzaam verwestert. Uluru is voor de Aboriginals een zeer belangrijke religieuze plek.

East meets west

De schoonheid van dit vergezicht is ongekend en doet denken aan klassieke Westerns. Toeristen zijn gek op deze wonderschone spirituele plek. Het geeft een gevoel van ‘back to basic’. En dat is helemaal van nu. We verlangen naar meer natuur om ons heen. We waarderen oude tradities met een hernieuwde blik. Er is weer respect voor oer ambachten en inheemse culturen. In deze trend smelten oost en west samen.

Natuur, comfort en gemak

We zoeken naar comfort in een warme, natuurlijke omgeving. Hier horen milieuvriendelijke producten bij in warme tinten. Gerecycled materialen spelen hierin een grote rol. En uiteraard zien we veel groen! Qua planten vind je in deze trend stoere sterke planten, die wel tegen een stootje kunnen. Dat past tevens bij de natuurlijke habitat van het woeste Ayers Rock, maar is ook een antwoord op het verlangen van de westerse consument. Ja, we willen graag meer groen, maar we kunnen het niet meer verdragen dat planten doodgaan. Daarom zoeken we rust en gemak in planten die zich thuis voelen in ons interieur.

Plants that perfectly fit this trends:

  • Sansevieria
  • Cactus
  • Succulents
  • Aloë Vera
  • Zamioculcas
  • Maori
© Copyright 2024 - Artstone Realisatie: Stimmt