Veel gestelde vragen

Planten leven langer in een Artstone pot

Artstone is een bijzonder merk dat prachtige duurzame bloempotten voor binnen en buiten maakt met uniek drainagesysteem. De potten zijn weerbestendig en toekomstbestendig. Ze worden gemaakt van zeer sterk gerecycled en natuurlijk materiaal en zijn voorzien van een krachtige look en feel. Daarnaast zijn ze kleurvast en hartstikke licht van gewicht, dus ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen. Heb je een vraag over Artstone en onze potten? De kans is groot dat je vraag hieronder wordt beantwoord. Heb je na het lezen nog steeds vragen, dan nodigen wij je van harte uit om contact met ons op te nemen.

Waar kan ik Artstone potten kopen?

Bijna alle tuincentra in Nederland verkopen Artstone potten. Behalve tuincentra zijn er ook speciaalzaken, bloemisten, winkels en bouwcentra die ons in het assortiment hebben opgenomen. Hier kun je de lijst vinden met verkooppunten, en ontdekken welke winkel voor jou het dichtste bij is. Als je online wilt bestellen dan kijk je bij onze lijst met webshops.

Hoe worden Artstone potten gemaakt?

Al onze potten zijn gemaakt met gerecycled kunststof en natuurlijk steenpoeder. De verhouding verschilt per serie. Deze stoffen worden gemixt, en in een mal gespoten. De structuur die door het spuiten wordt gecreëerd zorgt ervoor dat iedere pot er net even anders uit ziet. Het resultaat is een unieke pot, standvastig in kracht en design.

Zijn Artstone potten duurzaam?

Daar kunnen we kort over zijn: ‘Ja!’ De term duurzaamheid heeft voor ons meerdere betekenissen. De basis ligt bij het maken van een betrouwbaar, toekomstbestendig en prachtig product, gemaakt van verantwoorde grondstoffen. Een Artstone pot wordt gemaakt met oog op de toekomst. Dat zie je én merk je. Al onze potten zijn gemaakt met gerecycled kunststof en steenpoeder, bovendien zijn ze zelf ook volledig recyclebaar. Daarnaast zijn Artstone potten voorzien van ons eigen unieke drainagesysteem. Een duurzaam systeem dat op een positieve manier bijdraagt aan het probleemloos en plezierig tuinieren én niet te vergeten de levensduur van planten. We willen dit graag benadrukken, we merken namelijk dat in het gesprek over duurzaamheid de focus meestal ligt op het materiaal van de bloempot. Begrijpelijk, maar gaat het niet juist om de natuur? Wij beloven dat we de gezondheid van planten niet uit het oog verliezen. Planten leven langer in een Artstone pot!

Hoe werkt het drainagesysteem?

Artstonepotten hebben een bijzonder drainagesysteem om het planten en hun verzorgers zo makkelijk mogelijk te maken. Het drainagesysteem is Artstone’s eigen creatie en ontwikkeling, en is werkelijk uniek! Het systeem heeft meerdere functies, en is geïntegreerd in de pot en dus onzichtbaar. Heel wat anders dan de ouderwetse schotel onder de bloempot!

Reservoir
Geef je een plant teveel water? Geen probleem, want het overtollige water belandt in het reservoir. Dit reservoir dient als wateropslag. Zo kunnen dorstige wortels altijd drinken.

Overloop
Als er echt teveel water in de pot belandt, bijvoorbeeld na een flinke regenbui, dan schiet de overloop te hulp. Zodra het reservoir volledig gevuld is met water, loopt het water dus niet terug de pot in, maar stroomt het weg via de overloop.

Plug
Gebruikt u een Artstone pot binnen? Zorg ervoor dat de plug goed in de bodem zit, en let op met watergeven. Voordat je een Artstonepot buiten plaatst, verwijder dan altijd de plug uit de bodem. Dan is de plant beschermd tegen wortelrot en de pot volledig vorstbestendig. Wow!

Waarom werkt het drainagesysteem niet?

Het werkt wel, maar waarschijnlijk gaat er iets fout. Artstone ’s drainagesysteem werkt perfect als je de volgende tips volgt:

Tip 1: Inpotten
Haal de plant uit de kweekpot en pot hem met hydrokorrels en potgrond direct in de Artstone pot. Zie hieronder. Een plant met kweekpot in de pot kan niet met de wortels bij het ingebouwde waterreservoir!

Tip 2: Binnen
Gebruik je de pot binnen? Druk de plug stevig in de bodem en wees voorzichtig met watergeven. Met een bijpassende hippe schotel onder de pot speel je helemaal op safe.

Tip 3: Buiten
Gebruik je de pot buiten? Haal de plug uit de bodem voor goede drainage.  Zo kan overtollige water eruit lopen. Bewaar de plug goed. Dan kan je de plant in de winter binnen plaatsen als je wilt.

Inpotwijze; Hoe pot ik een plant in?

Om pot en plant zo sterk en mooi mogelijk te houden, raden wij deze inpotwijze aan, voor zowel binnen als buiten. Voor buitengebruik haal je de plug uit de bodem.

  • Vul de pot voor ongeveer 1/3 of 1/4 met hydrokorrels. Dit zorgt voor goede afwatering.
  • Vul de pot met de juiste potgrond en plant.
  • Druk de plant goed aan en geef water.

Kunnen Artstone potten verkleuren door UV straling?

Nee, Artstone potten zijn kleurvast. Onze potten verkleuren niet door UV-straling of direct zonlicht. Wat ze wel doen in zonlicht en ieder ander licht is spelen met de lichtinval waardoor je pot er steeds weer anders uitziet en altijd verrast.

Hoe zwaar is een Artstone pot?

Een Artstone pot is licht van gewicht en dus gemakkelijk verplaatsbaar. Hij ziet er vooral zwaar uit, dat komt door de bijzonder kunststof-steenmix waarvan hij wordt gemaakt. Een kleine Artstone Pot weegt bijna niks, zo’n 200 gram, terwijl een grote Artstone pot van bijvoorbeeld 90 cm hoog, 7 kilo kilo weegt. Het zijn dus vooral de aarde en de plant in de pot die het gewicht bepalen. Door het gewicht in de pot, mede bij de grotere potten, raden we je aan om potten altijd met beide handen aan de onderkant op te tillen. Verplaats potten nooit door aan de rand te trekken.

Kan een Artstone pot kapot vriezen?

Een Artstone pot is bestendig tegen alle weersomstandigheden en kan in principe niet kapot vriezen. Maar dan moet je de pot natuurlijk wel gebruiken op de juiste manier. Pot een plant altijd in volgens onze inpotwijze. Dat lees je hierboven.

 

Wat moet ik doen met schade/ garantie?

Garantie en schade issues dien je als koper/klant altijd in bij het betreffende verkooppunt, de winkel waarvan jij het product hebt gekocht. Een verkooppunt is namelijk verantwoordelijk voor de verkoop van hun producten en de verdere communicatie met de consument hierover, met jou dus. Als leverancier mogen en willen wij ons hier niet in mengen. Iedere aanvraag is anders en onze ervaring is dat retailers hier heel zorgvuldig mee omgaan. Het verkooppunt communiceert vervolgens met ons (de leverancier) over de eventuele vervanging van een product. Zo simpel is het!

Schade vermelden en een beroep doen op garantie heeft natuurlijk wel een paar voorwaarden:

  • Je hebt de pot behandeld volgens deze richtlijnen op de sticker. De verkoper kan vaststellen of dit zo is.
  • Je hebt de plant ingepot volgens onze inpotwijze. Zie hierboven.
  • Verplaats een pot altijd door hem op te tillen. Til of trek niet aan de rand. Door het gewicht in de pot, kan de pot breken.
  • Neem altijd de bon mee om te kunnen aantonen dat je de pot daar hebt gekocht.
  • Neem de pot (of goede foto’s) mee terug naar de winkel waar je de pot hebt gekocht en laat duidelijk zien wat het probleem is.
© Copyright 2024 - Artstone Realisatie: Stimmt